Imagine falsa a lupului cehoslovac la televizor

Lupi Cehoslovaci în filme, reclame, producţii media. Dacă aţi participat la vreo filmare sau vreo şedinţă foto :-) aici ne puteţi împărtăşi din experienţa dumneavoastră.
elena.ursu
Mesaje: 17
Membru din: 06 Iun 2013, 21:52
Contact:

Imagine falsa a lupului cehoslovac la televizor

Mesaj de elena.ursu »

Aceasta "stire" prezinta lupul cehoslovac ca pe un animal salbatic care trebuie "imblanzit" si trimis in "rezervatii". Pe stapan il prezinta ca "dresor de lupi", iar trecatorii sunt uluiti la vederea unor caini la fel de domestici ca oricare altii. Probabil erau foarte impresionati de faptul ca acei caini purtau botnite. Un animal salbatic, imblanzit sau nu, nu iese in lesa pe bulevarde.

Te intrebi care e adevarul in stirile care chiar privesc probleme reale.

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitat ... soara.html
Avatar utilizator
ceahlauwolves
Mesaje: 56
Membru din: 12 Mai 2013, 17:48
Localitate: Ceahlau - Neamt
Contact:

Re: Imagine falsa a lupului cehoslovac la televizor

Mesaj de ceahlauwolves »

Multumim Elena pentru acest share.
Personal sunt foarte indignata de aceasta stire si simt ca trebuie sa facem mai mult pentru a stopa aceste denaturari ale adevarului, cel putin, in ceea ce priveste rasa noastra.
Mare pacat ca asa au ajuns sa fie prezentate stirile in Romania.
Daca nu ma insel, cred ca prima femela a fost cumparata de la canisa Konigs-Terry si nu "adusa din muntii Cehiei", dupa cum se lauda, "marele imblanzitor Johnny". Hai sa fim seriosi ... cred ca si-a luat rucsacul in spate si a plecat el asa prin muntii Cehiei in cautarea puilor de lup (eventual dupa niste lectii de supravietuire luate de la Bear Grylls). Hilar ... :))
alxdava
Mesaje: 40
Membru din: 27 Mai 2013, 23:44

Re: Imagine falsa a lupului cehoslovac la televizor

Mesaj de alxdava »

Intr-adevar, mare pacat ca pentru putin spectacol se prezinta aiurea o rasa de caine.

Am avut aceeasi problema la comentariile pe youtube unde un lup ceh tinut in lesa se maraie cu un malamut, de asemenea in lesa.
O doamna romanca a scris in engleza ca stie ea pe unul in TM care are lupi si ca iese cu ei pe strada. Apoi a postat link-ul catre un articol de acum cativa ani dintr-un ziar timisoarean, in care dl Johnny era pozat cu dulaii la plimbare prin centrul orasului. Acelasi text ca cel al PROTV-ului.
Degeaba i-am explicat dnei ca se inseala, ca poate cauta pe youtube si alte filme unde apare aceasta rasa si ca nu este asa fioroasa pe cat pare.

Pacat ca se spun sau arata lucruri trunchiat pt a impresiona pentru moment. Pe termen lung, insa, se face o defavoare acestei rase si a celor care cresc asa ceva. De cate ori ies cu al meu in parc lumea ma intreaba daca a lup sau corcitura de lup. Le explic ca este o rasa f asemanatoare lupului, dar cu un caracter de caine si ca nu este mai periculos decat orice alt caine de talie mare. Indiferent de ce spun eu, multi au rezerve in a se apropia. Altii isi iau cainii din zona, chiar o dna mi-a spus ca locul unui astfel de animal este la zoo, nu in parc, dupa care si-a luat golden-ul si a plecat suparata rau.

Bravismele astea inutile nu fac decat rau rasei pt ca oamenii se tem sa nu-si ia acasa un animal incontrolabil, labil psihic etc.

Ar trebui ca si dl Johnny cat si cei care au postat filme cu cehi sa explice clar ce au in lesa si de ce se comporta asa, fara a mai lasa loc de interpretari.
Avatar utilizator
admin
Administratorul site-ului
Mesaje: 88
Membru din: 12 Mar 2013, 12:03
Localitate: Galaţi
Contact:

Re: Imagine falsa a lupului cehoslovac la televizor

Mesaj de admin »

"Practic, instinctele si temperamentul acestor animale sunt aproape identice cu ale unui lup salbatic."

Câtă superficialitate! Oare cine s-a pronunțat astfel a studiat comportamentul și instinctele lupului sălbatic și le-a comparat el cu ale ciobănescului cehoslovac. Mare etolog!

Bine măcar că nu au tăiat la montaj imaginea aceea cu copilul care-l ține în brațe. Că doar face parte din categoria "Nu încercați așa ceva acasă!".

Oricum, după limbajul corpului se vede cât de câini sunt: cum lasă urechile pe spate, cum se împing ușor în mână când sunt mângâiați...

Ar fi bine să aflăm de la ce canisă provin puii și să le explicăm domnilor de la PROTV că nu i-a găsit acest dresor în pădurile Cehiei. Că dacă vroia, în pădure găsea și la noi. (http://www.carnivoremari.ro) Ce? Lupii românești nu-s buni pentru dresaj? Poftim, acum cehii sunt renumiți și pentru lupi nu numai pentru bere. :-)
Avatar utilizator
ceahlauwolves
Mesaje: 56
Membru din: 12 Mai 2013, 17:48
Localitate: Ceahlau - Neamt
Contact:

Re: Imagine falsa a lupului cehoslovac la televizor

Mesaj de ceahlauwolves »

Deci eu am scris un comentariu acum trei zile si se pare ca trebuie sa insist foarte mult pentru a fi publicat. Asta pentru ca nu sunt de acord cu ceea ce au spus si pentru ca i-am criticat si pe acei jurnalisti "profesionisti" care au realizat reportajul.
Avatar utilizator
cary.duran
Mesaje: 37
Membru din: 19 Mai 2013, 21:42
Localitate: Pitesti
Contact:

Re: Imagine falsa a lupului cehoslovac la televizor

Mesaj de cary.duran »

Domnul Johnny sau Gheorghe Maiornic e un om de toata isprava, onest si dintr-o bucata. Eu il cunosc personal si atat eu , cat si altii il preferam in detrimentul oricarui alt dresor .Chiar daca m-am mai ciondanit cu el, am apreciat intotdeauna modul direct de abordare. Intelege profund lupii,e un dresor excelent, niciodata n-a pretins ca are altceva decat lupi cehi, e raspunderea reporterilor cum isi coloreaza reportajul sa isi creasca ratingul. Niciodata n-a pretins ca sunt din Cehia, desi daca o iei istoric, de acolo provin toti iar nu din "orizontul spatial mioritic".Intotdeauna am iubit lupii, iar rasa ceh a fost pentru mine o consolare. Eu iubesc tot ce e lup in Tana si ea chiar si-a mai pastrat ceva din nobletea lor, modul felin cum se misca, agilitatea, vitalitatea, simtul vanatorii intact, maniera cum ademeneste prada. A mea urca pe munti si intra fara retineri in pesteri, lasa lesinati de oboseala cainii prin parc, e rapida fiindca traieste libera. Daca iti tii lupul ceh doar pe canapea si in padoc si il plimbi doar de colo colo ca pe o oaie pe lesa, n-ai cum sa descoperi ca intr-adevar a mai ramas ceva sange mandru de lup in acesta rasa. Incerc pe cat timpul si problemele din familie imi permit, sa conserv tot ce a mai ramas lup in ea si sa devina in ce priveste paza, cat de cat cum e Nuka(matusa Tanei) care din punctul nostru de vedere are un bun caracter de paza. Restul nu ma intereseaza. In rest, numai bine va doresc pe noul an.
Avatar utilizator
Andrei
Mesaje: 31
Membru din: 20 Mai 2013, 12:35

Re: Imagine falsa a lupului cehoslovac la televizor

Mesaj de Andrei »

cary.duran scrie:Domnul Johnny sau Gheorghe Maiornic e un om de toata isprava, onest si dintr-o bucata. Eu il cunosc personal si atat eu , cat si altii il preferam in detrimentul oricarui alt dresor .Chiar daca m-am mai ciondanit cu el, am apreciat intotdeauna modul direct de abordare. Intelege profund lupii,e un dresor excelent, niciodata n-a pretins ca are altceva decat lupi cehi, e raspunderea reporterilor cum isi coloreaza reportajul sa isi creasca ratingul. Niciodata n-a pretins ca sunt din Cehia, desi daca o iei istoric, de acolo provin toti iar nu din "orizontul spatial mioritic".Intotdeauna am iubit lupii, iar rasa ceh a fost pentru mine o consolare. Eu iubesc tot ce e lup in Tana si ea chiar si-a mai pastrat ceva din nobletea lor, modul felin cum se misca, agilitatea, vitalitatea, simtul vanatorii intact, maniera cum ademeneste prada. A mea urca pe munti si intra fara retineri in pesteri, lasa lesinati de oboseala cainii prin parc, e rapida fiindca traieste libera. Daca iti tii lupul ceh doar pe canapea si in padoc si il plimbi doar de colo colo ca pe o oaie pe lesa, n-ai cum sa descoperi ca intr-adevar a mai ramas ceva sange mandru de lup in acesta rasa. Incerc pe cat timpul si problemele din familie imi permit, sa conserv tot ce a mai ramas lup in ea si sa devina in ce priveste paza, cat de cat cum e Nuka(matusa Tanei) care din punctul nostru de vedere are un bun caracter de paza. Restul nu ma intereseaza. In rest, numai bine va doresc pe noul an.
90% din ce ai zis nu are legatura cu subiectul threadului.
elena.ursu
Mesaje: 17
Membru din: 06 Iun 2013, 21:52
Contact:

Re: Imagine falsa a lupului cehoslovac la televizor

Mesaj de elena.ursu »

Am trimis si eu un email la ProTv. Le-am explicat absurdul informatiilor prezentate si am mentionat ca lupul cehoslovac trebuie apreciat de trecatorii de pe strada pentru ceea ce este, nu pentru acea imagine denaturata de la televizor. Si pe mine ma supara foarte tare ideea ca oamenii sunt dezinformati, fapt ce poate duce la situatii ca cea povestita de alxdava.

La inceput si eu m-am gandit ca reporterii au toata vina, dar eu n-as umbla pe strada cu reporterul intrebandu-i pe trecatori daca vor sa puna mana pe "lup".
Avatar utilizator
ceahlauwolves
Mesaje: 56
Membru din: 12 Mai 2013, 17:48
Localitate: Ceahlau - Neamt
Contact:

Re: Imagine falsa a lupului cehoslovac la televizor

Mesaj de ceahlauwolves »

[quote="cary.duran"] "Domnul Johnny sau Gheorghe Maiornic e un om de toata isprava, onest si dintr-o bucata."

Acest lucru nu il contest. Nu il cunosc personal, deci nu comentez.

"Eu il cunosc personal si atat eu , cat si altii il preferam in detrimentul oricarui alt dresor."

Nu i-a contestat nimeni calitatile de dresor.

"Intelege profund lupii,e un dresor excelent, niciodata n-a pretins ca are altceva decat lupi cehi, e raspunderea reporterilor cum isi coloreaza reportajul sa isi creasca ratingul."

Aici nu prea sunt de acord.
Cu siguranta reporterii infloresc mult, dar totusi "dl Jhonny" se complace in situatia asta. Mie imi pare avid dupa publicitate si chiar nu am remarcat sa vorbeasca despre rasa "lup cehoslovac". Daca avea cea mai mica intentie sa faca o delimitare clara intre un lup salbatic (Canis lupus) si lupul nostru ceh (Ceskoslovesky vlcak), ar fi vorbit in reportaj despre diferentele dintre cele doua specii, promovand totodata si rasa. Eu, in locul lui, as fi povestit si cum se adapteaza aceasta rasa la diferite conditii de spatiu, mediu, etc, despre faptul ca este o rasa recunoscuta de FCI si ca o putem intalni deasemeni in concursurile de frumusete. Mie mi s-a parut ca vrea cumva sa mascheze ca el are CAINI si a lasat poporul sa inteleaga ca detine niste "fiare" din muntii Cehiei. Daca mai cauti articole pe net, ai sa vezi ca este si declaratia lui (ca i-a adus de la o familie din Cehia, care a reusit sa-i imblanzeasca) .... BALIVERNE. Eu cred ca i-a cumparat fix din "muntii" Timisoarei.

"Eu iubesc tot ce e lup in Tana si ea chiar si-a mai pastrat ceva din nobletea lor, modul felin cum se misca, agilitatea, vitalitatea, simtul vanatorii intact, maniera cum ademeneste prada. A mea urca pe munti si intra fara retineri in pesteri, lasa lesinati de oboseala cainii prin parc, e rapida fiindca traieste libera."

Tu crezi ca detii singurul lup ceh care si-a mai pastrat din calitatile de alta data? Eu cred ca cel putin jumatate dintre utilizatorii acestui forum au cam acelasi lup ca si tine.

"Daca iti tii lupul ceh doar pe canapea si in padoc si il plimbi doar de colo colo ca pe o oaie pe lesa, n-ai cum sa descoperi ca intr-adevar a mai ramas ceva sange mandru de lup in acesta rasa."

Aici cred ca nu ataci pe nimeni personal. Eu ii tin si pe canapea si in padoc, ii plimb si in lesa si fara lesa (atat la munte, cat si la mare). Si, sincer, nu vad nici o diferenta de comportament evidenta (ca intr-una dintre ipostaze ar fi mai mult sau mai putin lup ceh). Intr-adevar, cand sunt in zone noi, devin mai curiosi, sau in padure, unde au mai trecut si alte animale, sa spunem ca intra in modul "hunting". Dar acelasi comportament il pot avea si in curte, daca vad un pui de pasare. In rest, sa stii ca mie mi se par aceeasi lupi cehi si in lesa, si in padoc, si pe canapea, si la munte, si la mare, si in curte, si oriunde i-ai duce. Isi pot schimba eventual dispozitia, dar nu si caracterul.

Numai bine!
Avatar utilizator
cary.duran
Mesaje: 37
Membru din: 19 Mai 2013, 21:42
Localitate: Pitesti
Contact:

Re: Imagine falsa a lupului cehoslovac la televizor

Mesaj de cary.duran »

Nu interveneam daca nu erau ironii gen "mare imblanzitor Johnny"si va rezumati doar la criticarea reporterului, ma bucur ca v-ati repliat. Ati fi surprins cate poate face cu un lup ceh, pe cand altii stiu doar sa faca tot felul de de teorii.Numai sa vrea sa faca asta. In rest puteti sa o intrebati pe doamna Fock, ca la recomandarea dansei mi-am dus lupita la Johnny si il cunoaste mai bine ca mine.O multime de lupi ai dansei, care poate au ajuns pe la unii din dvs. si au fost baza in selectiile voastre si-au facut presocializarea cu ani in urma, poate chiar la el. Mie lupita mi-a fost data sub 2 luni, nu la 4 luni, asa ca am umblat singura dupa dresor. Omul nu e avid de publicitate >E deja celebru in orasul lui, nu duce niciodata lipsa de caini la dresaj. Si eu am vazut destule clipuri si niciodata nu spunea altceva decat ca are lupi cehi. Credeti ca mi-am dus lupita asa departe, inainte sa ma informez? Sunt multe reportaje de la diverse televiziuni si ziare, nu numai pro tv, dati o cautare pe google pe numele Ghorghe Maiornic si veti umple o pagina. Cam toate sunt in acelasi stil, fiindca asa au obiceiul sa scrie reporterii nu doar protv. Datorita asemanarii cu lupul, unii vor sa foloseasca lupul ceh pentru parcuri tematice, sa vina copiii de la gradinita sau poate cu dizabilitati si sa il mangaie, ca sa vada ca lupul din scufita rosie sau capra cu 3 iezi nu e asa rau. Si mie mi s-a intamplat sa vina copilasi de o schioapa cu mamica de mana, sa se roage sa faca poze si sa o mangaie pe Tana. Nu vad nimic negativ in asta. Nu vi se pare ca va contraziceti, pe de o parte recunoasteti ca mai e ceva sange de lup, va citez"calitatile de alta data" pe de alta va revolta ca si altii mai zic asta.Ati vrea ca toti de pe strada sa aiba cunostiinte profunde cu privire la rasa asta? Dar nici macar reporterul n-a zis ca e lup sadea, a explicat clar provenienta lup + ciobanesc german. Singura solutie, daca va deranjeaza denumirea de lup din definitia rasei, e sa faceti cerere la FCI sa fie redenumit ciobanesc cehoslovac, cum mai au altii obiceiul sa zica.
Si cand vorbiti pe forum folositi toti denumirea de" lup,lupisorii nostri etc" rar am vazut pe cineva sa insire toata polologhia numita cehoslovac. Nu mai zic ca pana scrii pe englezeste te ia naiba iar vlcak e chiar imposibil de pronuntat. Oare credeti ca altii fac altfel in dialoguri , pe strada sau pe alte forumuri? Italienii sunt mai intelepti folosesc denumirea clc (cane lupo cecho....bla bla) Schimbati si dvs sigla forumului si in loc de lup cehoslovac scrieti CLC si gata :lol:
Nu atac pe nimeni, doar ca eu iubesc "calitatile de alta data" in lupita mea si incerc sa i le conserv pe astea mai mult in detrimentul partii de caine.
Pentru Andrei,
Da, are legatura cu subiectul daca un om pe care intamplator il cunosc personal, e ironizat degeaba.
Si cu asta ma retrag. O zi buna.
Scrie răspuns