Ce ii dam sa manance?

Alimentaţia şi hrana câinilor, creşterea puilor.
Dana
Mesaje: 1
Membru din: 31 Mai 2013, 12:13

Ce ii dam sa manance?

Mesaj de Dana »

Va rog daca poate sa ma ajute cineva cu informatii despre hrana de care are nevoie aceasta rasa. Am auzit mai multe pareri contradictorii (ba ca ii poti da boabe, ba ca mananca doar carne , ba ca trebuie sa-i dai doar carne cruda..etc) Multumesc!
Avatar utilizator
Andrei
Mesaje: 31
Membru din: 20 Mai 2013, 12:35

Re: Ce ii dam sa manance?

Mesaj de Andrei »

Eu cred ca difera de la caine la caine. Cand e mic eu as recomanda boabe, daca se poate sa fie superpremium si speciala pentru rase mari, gen orijen large breed sau acana. E mai scumpa dar in perioada de crestere mancarea face diferenta intre un caine sanatos cu un fizic armonios, blana frumoasa, articulatii sanatoase etc. la maturitate si unul mai "plapand" (dar si bagajul genetic face diferenta cateodata). Sunt de parere ca efortul financiar mai mare din primul an va conta pentru tot restul vietii cainelui, si e la alegerea ta ce preferi. Amur al meu a mancat boabe pana pe la 8-9 luni, ca apoi sa nu mai puna botul deloc pe ele. Am schimbat brandul si degeaba. Acum mananca doar carne cruda, pui, vita, miel. Nu recomand porcul, din ce am citit pe diverse forumuri poate avea o bacterie inofensiva pentru oameni dar letala pentru caini. In caz ca am dat vreun sfat gresit, rog colegii sa ma corecteze si sa isi impartaseasca parerea despre subiect.

http://www.dogfoodadvisor.com/ ->aici gasesti review-uri facute la majoritatea boabelor de pe piata. Daca te uiti la brandurile "renumite" care isi fac marketing la greu, sunt vai mama lor, la pret de superpremium iar ele sunt doar malai fara pic de carne in ele.

Numai bine,
Andrei
Avatar utilizator
admin
Administratorul site-ului
Mesaje: 88
Membru din: 12 Mar 2013, 12:03
Localitate: Galaţi
Contact:

Re: Ce ii dam sa manance?

Mesaj de admin »

Noi îi dăm tot boabe. În primele două luni i-am dat Royal Canin apoi am trecut pe Orijen Large Puppy (până la un an şi două luni). Acum Orijen Adult, Orijen Regional Red şi Orijen Six Fish. Pentru că nu prea se omoară cu ele i le amestecăm și cu hrană umedă din conservă, numai Schesir (vită cu pui, pui cu şuncă, ton). Am văzut că și Cesar Millan amestecă hrana umedă cu cea uscată cu mâna, pentru întărirea afecțiunii dintre el și câine.

Recompense: mănâncă foarte bine carne crudă de oaie, miel și pui. Vita o scuipă, foarte greu o acceptă fiartă. Porc niciodată (cred că nu ar refuza, dar nu îi dăm noi). Îi mai dăm organe (pipote, inimi, ficat) fierte, deoarece crude nu le mănâncă.

Mi-a trecut și mie prin cap să o trec pe carne crudă, dar părerea noastră este că numai carnea nu este atât de bine echilibrată în elementele nutritive necesare. În plus avem încă nevoie să-și dorească foarte mult recompensele. De exemplu dacă o pedepsim, în ziua respectivă vede doar boabe goale – fără Schesir.
Îi mai dăm și oase mari de vită de pe care roade carnea și zgârciul de pe rotulă, iar la sfârşit îi scoatem măduva (după care este disperată). Credem noi că-i curăță dinții și o ține ocupată, când e singură, să nu roadă altceva prin casă.

Tot http://www.dogfoodadvisor.com/ ne-a convins și pe noi de Orijen. Și Acana este foarte bună, dar ne-am gândit că Orijenul nu are deloc cereale. În schimb are proteină multă (între 75% şi 90%, în funcţie de sortiment), exact ceea ce are nevoie un lup ceh.

Oops! Dacă vede vet-ul ei ce îi dăm ca recompense ne-am dat foc la valiză! :x (Şi asta deoarece vet-ul recomandă hrănirea câinelui exclusiv cu boabe de calitate premium sau superpremium.)
Avatar utilizator
cary.duran
Mesaje: 37
Membru din: 19 Mai 2013, 21:42
Localitate: Pitesti
Contact:

Re: Ce ii dam sa manance?

Mesaj de cary.duran »

Eu am crescut-o pe Tana pana acum (9 luni) numai cu carne cruda de pui(la inceput doar gaturi tocate) si petphos..acum ii dau combinat. Am incercat diverse marci de biscuiti de la supermarket, acum ii dau Arion... Nu face nazuri la masa, i-am dat si capete de peste. Acum ii cumpar spate de pui ca mi se pare mai consistent. Mi-am cumparat un congelator mic no frost(3 sertare) expres pentru Tana, dar evident ca nu am recunoscut asta in fata sotului :D Am vazut o marca de biscuiti (boabe) foarte interesanta, recomandata raselor lupoide, cum avem noi, ce parere aveti? http://ehrana.ro/hrana-uscata-pentru-ca ... 15-kg.html mai e si o marca "taste of de wild" care imi place. Dupa ce termin Arion puppy large breed, luat cu promotie de advantix de aici : http://pentruanimale.ro/arion-premium-p ... -6978.html as dori sa incerc si Lupoid acela de 20 kg. Deci la 9 luni, eu ii dau vreo 3 pumni de boabe si cam 2 spinari de pui la masa daca sunt mici. Si la maidaneze le dau cateva bucatele de pui+ boabe, dar cum mananca putin le dau carnea separat iar boabele le pun intr-un singur castron. Lor le dau boabe de la kaufland , miel cu orez ca am vazut ca le prefera. O punga de minim 1kg si 1/2 de spate de pui de la auchan la mine tine exact 2 zile. Pe cele mici le hranesc doar dimineata si seara, iar Tanei ii dau de 3 ori: dimineata carne+boabe+ 1 pastila petphos, la pranz 1 bucata spate de pui , seara carne+boabe+1 pastila petphos large breed. Sper ca e bine.
Zamolx
Mesaje: 6
Membru din: 26 Aug 2013, 20:27

Re: Ce ii dam sa manance?

Mesaj de Zamolx »

AM si eu o intrebare: toata lumea de pe acest forum isi hraneste lupul cu boabe de calitate premium sau superpremium ? :shock: Nimeni nu foloseste ceva mai accesibil financiar?? Sau nu toti, dar ceilalti se abtin sa posteze?
Avatar utilizator
ceahlauwolves
Mesaje: 56
Membru din: 12 Mai 2013, 17:48
Localitate: Ceahlau - Neamt
Contact:

Re: Ce ii dam sa manance?

Mesaj de ceahlauwolves »

Acum depinde unde locuiesti. Daca ai acces la vreun abator sau piata mai mare, poti gasi multe resturi la preturi accesibile.
Noi cumparam sira spinarii, muguri de piept sau chiar organe. Este mancarea cea mai adecvata pentru aceasta rasa. Mananca si granule, dar nu cu foarte mare placere. Si da, cele premium sau superpremium sunt cele mai complete ca si ingrediente. Sa nu iei niciodata granule din alea ieftine din Kaufland sau alt gen de hipermarket (sunt facute numai din faina de oase si toate resturile posibile, fara a avea valoare nutritionala sau energetica) - sfarsesti prin a avea un caine cu burta plina, dar cu multe carente nutritionale si eventual si bolnav.
Poti incerca ceva mai ieftin, dar tot din gama premium, obligatoriu din pet-shop. Sau incearca sa le mai combini cu conserve sau altceva destul de apetisant.
Avatar utilizator
admin
Administratorul site-ului
Mesaje: 88
Membru din: 12 Mar 2013, 12:03
Localitate: Galaţi
Contact:

Re: Ce ii dam sa manance?

Mesaj de admin »

Zamolx scrie:AM si eu o intrebare: toata lumea de pe acest forum isi hraneste lupul cu boabe de calitate premium sau superpremium ?
Să facem haz de necaz! Acum Arys nu mai mănâncă boabe superpremium (Orjen Adult 26 RON/kg) deoarece a făcut intoleranță la ele. A trecut pe Royal Canin Gastro-Intestinal (din Gama Vet, nu din cea Pet) care costă 31 RON/kg! (și care se găsește În România numai la cabinetele veterinare). :P

Și pentru a-ți forma o ideea despre ordinul de mărime a ceea ce înseamnă alimentația/lună, pe noi ne costa în jur de 700 – 800 RON. Te putem ține la curent cu costurile pe care le implică noua dietă (în afară de boabele pentru dietă, a mai apărut și mâncarea gătită de regim ce constă în câte un pui de aproximativ 2 kg + 1 kg orez + morcov + ardei/săptămână), dar sperăm să nu ai nevoie!

Serios vorbind, problemele ei digestive au apărut în momentul în care firma din Germania (http://www.zooplus.ro/ cu puncte de lucru în aproape toată Europa, inclusiv România) de unde cumpăram Orijen-ul (importurile se făceau direct din Canada, de la producător) nu a mai avut în jur de 9 luni la comercializare produsele aparținând brand-ului, deoarece fabrica luase foc. Totuși în România acum 5 – 6 luni a reapărut ca prin minune Orijen-ul (bucurie mare pe capul nostru!), deși pe piața germană nu este decât de doar 3 săptămâni!!! Iar rezultatul s-a văzut și simțit pe pielea fetei noastre. No comment!!!

Când îi auzeam pe unii că produsele fabricate pentru Europa de Est sunt de altă calitate, credeam că-s basme, dar acum am începu și noi să ne punem ceva semne de întrebare.

Numai bine,
Daniel
Avatar utilizator
Andrei
Mesaje: 31
Membru din: 20 Mai 2013, 12:35

Re: Ce ii dam sa manance?

Mesaj de Andrei »

Zamolx scrie:AM si eu o intrebare: toata lumea de pe acest forum isi hraneste lupul cu boabe de calitate premium sau superpremium ? :shock: Nimeni nu foloseste ceva mai accesibil financiar?? Sau nu toti, dar ceilalti se abtin sa posteze?
Lupul ceh, e ca o masina de lux, daca iti cumperi una, automat iti permiti si benzina pe care o consuma. Daca nu iti permiti, iti iei Logan :)
alxdava
Mesaje: 40
Membru din: 27 Mai 2013, 23:44

Re: Ce ii dam sa manance?

Mesaj de alxdava »

Zamolx scrie:AM si eu o intrebare: toata lumea de pe acest forum isi hraneste lupul cu boabe de calitate premium sau superpremium ? :shock: Nimeni nu foloseste ceva mai accesibil financiar?? Sau nu toti, dar ceilalti se abtin sa posteze?
Stai linistit! Poti folosi si mancare cu pret mai accesibil, adica ceva care sa coste intre 12-15 lei/kg in magazin. Desogur, la sac pretul va fi mai mic. Alege Boch, Bewi parca etc.

Eu il hranesc cu spinari de pui(3-5 lei/kg), gaturi de pui(2,5-5 lei/kg), oase garf de miel, vitel sau porc(5-7 lei/kg), oase de vitel, oaie, miel, porc. Cam la 3 luni ii dau si Petphos(nu mai stiu exact cum se scrie) timp de 1 sptamana.

Cantitatile sunt intre 1,2-2kg/zi, in funtie de vreme. Am incercat odata sa vad cat poate manca Olav si m-am speriat : dupa 4kg degaturi mai astepta sa-i dau :).

Cu mancarea boabe am o mare problema pt ca daca va apucati sa defalcati pretul veti vedea ca mancarea in sine nu costa mai mult de 3-6 lei/kg. La acest pret eu nu ma astept ca faina aceea sa fie facuta din piept, pulpa de vita, vitel, pui, curcan sau mai nou bizon.
elena.ursu
Mesaje: 17
Membru din: 06 Iun 2013, 21:52
Contact:

Re: Ce ii dam sa manance?

Mesaj de elena.ursu »

Andrei scrie:Lupul ceh, e ca o masina de lux, daca iti cumperi una, automat iti permiti si benzina pe care o consuma. Daca nu iti permiti, iti iei Logan :)
Sau iti iei gagica care isi permite. :twisted:

Al nostru (Amur), mananca spinari de pui predominant. Noi le luam la 4.5-5.5 lei/kg.
Scrie răspuns