Higroma la două luni şi jumătate!

Discuţii despre probleme de sănătate.
Avatar utilizator
admin
Administratorul site-ului
Mesaje: 88
Membru din: 12 Mar 2013, 12:03
Localitate: Galaţi
Contact:

Higroma la două luni şi jumătate!

Mesaj de admin »

După ce am luat-o de la canisă, cam la două săptămâni, i-au apărut nişte umflături la coatele lăbuţelor din faţă. Bineînţeles am mers la veterinarul „de familie” unde am aflat că această „minune” se numeşte higroma. Veterinarul nostru ne-a spus că este doar o problemă estetică şi că nu-l deranjează pe animal absolut deloc şi că şansele să se resoarbă sunt foarte mici, iar singura soluţie este puncţia sau operaţia. Nici aşa nu se putea numi cea mai bună soluţie deoarece existau şanse destul de mari să recidiveze. Ni s-a esplicat că aceste umflături sunt specifice câinilor din rasele de talie mare, care stau, se odihnesc pe suprafeţe dure (ciment, gresie, parchet, etc.), dar nu prea s-au constat cazuri la vârste atât de fragede, Arys având doar două luni şi jumătate. Recomandarea făcută de aceştia a fost să lăsăm căţelul în pace, să nu-l chinuim cu astfel de intervenţii şi să ne obişnuim cu ideea existenţei acestei inestetice umflături.

Nemulţumiţi şi speriaţi de opţiunile oferite (puncţii sau operaţie), am mai fost la încă vreo patru veterinari diferiţi, unde i s-a dat acelaşi diagnostic şi ne-au fost recomandate acelaşi intervenţii. Unii dintre ceştia ne recomandau cu multă tărie operaţia ca fiind singura opţiune şi chiar ne sugerau că este obligatorie şi trebuie făcută cât mai urgent.

Încercând să lăsăm această opţiune ca ultimă soluţie, am căutat, mai întâi, să găsim şi eventual să aplicăm soluţii non invazive. Astfel, am găsit un fel de cotiere (genunchiere) la DogLeggs.com care urmau să facă un masaj permanent asupra acestor umflături. Nici acestea nu erau o soluţie până când Arys nu se oprea din creştere deoarece acestea trebuiau să stea fixe urmând a fi comandate pe dimensiunile câinelui. În plus, Arys nici nu era „dispusă” să le suporte, testând-o cu nişte feşe elastice pe care le-a rupt imediat cu toată supravegherea şi grija noastră de a o învăţa să le poarte. Am renunţat şi la această idee, lăsând-o pentru mai târziu, când se va opri din creştere şi va fi mai docilă.
The actul size of my three mounths dog (47 cm).jpg
The actul size of my three mounths dog (47 cm).jpg (192.94 KiB) Vizualizat de 9460 ori
Hygroma on left elbow 02.jpg
Hygroma on left elbow 02.jpg (129.5 KiB) Vizualizat de 9460 ori
Între timp, „tot mergând prin doctori”, unul dintre aceştia ne-a sugerat să încercăm s-o dăm cu tinctură de iod, ca fiind un antiinflamator de uz extern. Zis şi făcut. Am început imediat tratamentul, plini de speranţă că în cele maxim zece zile (doar atât poate dura „cura”) toate problemele ei se vor rezolva. Şi stupoare! În a şaptea zi Arys era deja cu toată pielea de la coate arsă si plină de coji, umflăturile fiind tot acolo. Am renunţat şi la acest tratament, plini de dezamăgire şi frustrare. Eram disperaţi! Viitorul nu „suna” deloc bine.
iod_1.jpg
iod_1.jpg (90.91 KiB) Vizualizat de 9460 ori
iod_2.jpg
iod_2.jpg (95.75 KiB) Vizualizat de 9460 ori
Deoarece puncţia sau operaţia nu intra deloc în calcul pentru soţie (deşi eu începusem să mă gândesc serios la această variantă), am căutat în continuare. Am găsit pe Internet un tratament alternativ cu gel de arnică în combinaţie cu masajul energic al zonei afectate, altul pe bază de Microlactin (un supliment alimentar pe bază de lapte) şi chiar cu Lasonil (un antiinflamator pentru uz uman).
Înnebuniţi fiind de situaţie, tot întrebând în stânga şi în dreapta, mama-soacră ne sugerează să încercăm şi o terapie alternativă: Reiki (nu este invazivă, nu doare şi se poate face şi de la distanţă)! Bombardaţi cu atâtea informaţii şi păreri (unele fiind de multe ori contrare) a trebuit să luăm o decizie. Câinele era deja stresat de atâtea vizite la veterinar, iar noi de faptul că nu putem face absolut nimic fără să o chinuim (fizic şi psihic). Jucând totul pe o carte, ne-am hotărât să mergem pe alternativa gel de arnică plus terapia Reiki, mama-soacră spunându-ne că pentru rezultatul ideal (dispariţia higromei) trebuie să acţionăm cât mai repede posibil. (Soţia a fost convinsă că numai cu „altceva” vom rezolva problema şi îi mulţumesc lui DUMNEZEU pentru minunea care s-a întâmplat).

Au urmat aproximativ trei săptămâni de masaje cu gel de arnică (de două ori pe zi, dimineaţa şi seara) pe zonele afectate în combinaţie cu şedinţele de tratament (de la distanţă) Reiki făcute de mai mulţi maeştri. Încet, încet începuse să se vadă o regresie a umflăturilor, dar destul de lentă. Chiar veterinarul ei ne-a dat speranţe şi ne-a confirmat că suntem pe drumul cel bun spunându-ne cu mirare şi neîncredere (scepticism) că într-adevăr s-au micşorat umflăturile, dar la cât de mari au fost încă mai erau proeminente.

Însă incredibil, după încă 2-3 săptămâni au dispărut complet! Nici urmă de higroma! Totul parcă fusese un vis urât din care m-am trezit constatând că totul este OK. Şi mulţumim DOMNULUI, de atunci (de la 6 luni) şi până în prezent (un an şi 2 luni) este bine, sănătoasă şi fără urmă de higroma chiar dacă a crescut în greutate, doarme (cu mici excepţii) numai pe suprafeţe tari şi se trânteşte în coate când se întinde pe jos.

Ca o concluzie, tot ce v-am împărtăşit este o experienţă personală povestită prin prisma propriilor trăiri, nu ştiu dacă va funcţiona pentru orice „sufleţel”, poate pe ea a avantajato vârsta, poate masajul, poate gelul de arnică şi tinctura de iod, dar ce vă pot spune cu siguranţă, certitudine şi convingere este că doar credinţa în DUMNEZEU şi în puterea LUI poate izbăvi suflete şi însănătoşi trupuri acolo unde niciun medic nu îţi dă nici cea mai mică şansă.
Avatar utilizator
Andrei
Mesaje: 31
Membru din: 20 Mai 2013, 12:35

Re: Higroma la două luni şi jumătate!

Mesaj de Andrei »

Salut Daniel,

Acelasi lucru l-am patit si eu cu fratele de cuib a lui Arys, Amur. Si noi am primit aceleasi sfaturi ca si tine, operatie, tinctura de iod, etc. Am rascolit internetul cateva zile si am decis ca operatia nu va fi o solutie avand in vedere riscurile, si am incercat cu tinctura de iod. Logic ca higroma nu a dat inapoi, asa ca am facut punctie, am scos lichidul cu o seringa, dar surpriza, dupa o zi, se umflase la loc. Apoi am sunat alt vet si mi-a zis sa incerc un antiinflamator gel, Lioton Gel. Am inceput sa ii dau cu aceasta, intre timp ii luasem si K9 Complete Motion, si in timp a disparut.

Numai bine,
Andrei
Fişiere ataşate
187679.jpg
187679.jpg (92.13 KiB) Vizualizat de 9342 ori
Avatar utilizator
admin
Administratorul site-ului
Mesaje: 88
Membru din: 12 Mar 2013, 12:03
Localitate: Galaţi
Contact:

Re: Higroma la două luni şi jumătate!

Mesaj de admin »

Mă bucur că s-a rezolvat!

Este foarte bine că ne-ai împărtăşit experinţa ta despre higroma. Ai întărit povestea mea despre tratamentul naturist şi probabil împreună vom da mai multă speranţă celor care trec prin aşa ceva, şi mai ales pentru cei care de-abia au devenit stăpâni şi au probleme.
alxdava
Mesaje: 40
Membru din: 27 Mai 2013, 23:44

Re: Higroma la două luni şi jumătate!

Mesaj de alxdava »

Bine de stiut solutiile voastre, mai ales ca m-am apucat sa-l verific oe Olav si constat ca are asa ceva, dar cred ca intr-un stadiu incipient.
Am sa ma apuc urgent de tratament.
Avatar utilizator
cary.duran
Mesaje: 37
Membru din: 19 Mai 2013, 21:42
Localitate: Pitesti
Contact:

Re: Higroma la două luni şi jumătate!

Mesaj de cary.duran »

Cred ca si eu am aceasta problema cu Tana, dar nu e umflat, doar are pielea putin tocita exact in aceleasi locuri, probabil de la faptul ca sta pe beton. Noroc cu experienta voastra, ca altfel nu imi dadeam seama. M-am apucat deja sa ii dau cu o crema de galbenele naturista, numita Alpifresh , asta e alifia casei: http://farmaciaverde.util21.ro/produs_4 ... s-rom.html. O sa ma duc la doctor luni cu ea sa o cantaresc si sa o deparazitez , sper ca totul sa fie ok.
Avatar utilizator
ceahlauwolves
Mesaje: 56
Membru din: 12 Mai 2013, 17:48
Localitate: Ceahlau - Neamt
Contact:

Re: Higroma la două luni şi jumătate!

Mesaj de ceahlauwolves »

cary.duran scrie:Cred ca si eu am aceasta problema cu Tana, dar nu e umflat, doar are pielea putin tocita exact in aceleasi locuri, probabil de la faptul ca sta pe beton.
E bine totusi de documentat foarte bine inainte si de consultat un medic veterinar. Simplul fapt ca are blanita din coate mai tocita nu indica neaparat prezenta unei probleme medicale. Higroma inseamna acumulare de lichid, deci daca nu are lichid nu cred ca e motiv de ingrijorare. Cu timpul coatele se mai tocesc (ca si la om - pielea din cot si genunchi e mai aspra, nu?). Depinde acum si de activitatea catelului. Masculul nostru intr-una se catara pe padoc si ajunsese aproape sa nu mai aiba blana in coate, in rest nici o problema sau durere - doar artrita mai la batranete :)
Avatar utilizator
cary.duran
Mesaje: 37
Membru din: 19 Mai 2013, 21:42
Localitate: Pitesti
Contact:

Re: Higroma la două luni şi jumătate!

Mesaj de cary.duran »

asa am facut ceahlauwolves...dar cum am avut probleme cu Tasha, catelusa mea batrana, inainte sa vina Tana(adica o tumoare care pana la urma s-a vindecat), acum suflu si in iaurt... adica ma straduiesc sa fiu o stapana de caini mai responsabila fara sa cad in extrema cealalta :D
Ciprian Morar
Mesaje: 1
Membru din: 21 Iul 2016, 20:32

Re: Higroma la 4 luni

Mesaj de Ciprian Morar »

Buna Ziua astazi Lui Max al meu in varsta de 4 luni si o saptamana ia aparut o unflatura la piciorul drept DIN fata normal mam speriat am sunat un preiten si mia zis ca e higroma mia zis sa ancep sa il ung cu tintura de iod si sa repet la 24 de ore Ca sa nu ai afecteze pielia Va rog sa ami dati si voi niste sfaturi sau un tratament daca ati avut o problema de genul asta Va multumesc
Avatar utilizator
admin
Administratorul site-ului
Mesaje: 88
Membru din: 12 Mar 2013, 12:03
Localitate: Galaţi
Contact:

Re: Higroma la două luni şi jumătate!

Mesaj de admin »

Gel de arnică este un antiinflamator natural care i-a fost recomandat și băiețelului meu de doi ani și șase luni pentru cupiturile de țânțar, i-a fost recomandat acesta pentru că toate celelalte medicamente erau pentru peste trei ani. Vreu să spun că rău nu-i poate face. Citește tot topicul. Mai multe ... să nu-l operați!
Aurelian
Mesaje: 1
Membru din: 30 Oct 2017, 21:45

Re: Higroma la două luni şi jumătate!

Mesaj de Aurelian »

Salut. Va felicit pentru acest topic, chiar dacă am cățel de 18 ani pana acum nu am auzit de aceasta higroma. Am o catelusa de aprox 4 luni căreia peste noapte i-au apărut aceste umflaturi la ambele coate din fata. Am încercat cu Lioton gel și am de acum vreo trei săptămâni de când o ung la coate. Sincer nu sesizez vreo modificare majora, parca una dintre ele s-a mai înmuiat și à mai scăzut puțin. Medicul mi-a mai recomandat și Eqvagel, dar nu l-am folosit pana acum. Vreau sa te întreb Andrei în cât timp au dispărut umflaturile? Mulțumesc
Scrie răspuns