Cum să faci un lup ceh mai prietenos?

Despre socializare, probleme de socializare. Cât de prietenoşi sau de suspicioşi sunt Ciobăneşti Cehoslovaci. Cum aţi făcut socializarea şi cât aţi insistat pe această latură educaţională? …
scaramuche
Mesaje: 22
Membru din: 20 Sep 2013, 11:30

Re: Cum să faci un lup ceh mai prietenos?

Mesaj de scaramuche »

Particularitatea este dată tocmai de rasa pe care o reprezintă.
Am dorit să se înţeleagă că spre deosebire de alte rase de câinii, ciobănescul cehoslovac este, după cum orice proprietar sau crescător a abservat, altceva. Atât particularităţile ciobănescului german cât şi cele ale lupului îl definesc şi de acestea obligatoriu se va ţine cont în orice situaţie. Fie că-i aplicăm un tratament medical, fie că îi stabilim un program de reabilitare, educare, hrănire..... . Aceste particularităţi, toată viaţa lui, vor fi prezente şi se vor manifesta în el. Îşi vor cere drepturile. Fiecare individ se va manifesta după înţelegerea şi puterea lui. De aceea oricine va da un răspuns ar fi de preferat să fie catalogat ca orientativ şi informativ. Numai cel care este cu el poate să ştie ce "haină" i se potriveşte.
scaramuche
Mesaje: 22
Membru din: 20 Sep 2013, 11:30

Re: Cum să faci un lup ceh mai prietenos?

Mesaj de scaramuche »

Ea de la două luni era fricoasă, nici măcar nu voia să iasă din casă, ocolea oamenii, și fugea, se refugia de cei care încercau să interacționeze cu ea.
Nu este ceva ieşit din comun şi îngrijorător pentru vârsta pe care o are. Doar că "viitura" de informaţie cu care a fost asaltată a determinat reacţia relatată. Vă sugerez să încercaţi să studiaţi documente, texte ştiinţifice, ce relatează comportamentul puilor de lupii. În ele veţi descoperii că aţi fost martor la o reacţie firească, care cu timpul se va schimba hrănindu-se cu şi mai multă informaţie care se va sedimenta şi pe baza căruia câinelui haita îi va repartiza un rol de jucat în cadrul acesteia în funcţie de aptitudinile şi particularităţile individuale. Aici ar fi trebuit să intervină dibăcia şi priceperea lupului responsabil cu învăţătura puilor de lup. Un fel de învăţător. Acesta este rolul lui în haită. Foarte apreciat şi respectat de toţi şi mai ales de şeful haitei. Din momentul în care căţelul a fost luat din cuib, de lângă mama lui şi adus în haita noastră,care are cu totul şi cu totul alte metode de comunicare, căţelul este derutat. Parcă ce a învăţat de la mama lui nu se mai aplică. Eee! De acum tu, ai rolul de învăţător.
Scrie răspuns