Nevoia de mișcare.

Despre caracterul şi temperamentul câinilor din rasa Lup Cehoslovac. Descrieţi caracterul şi temperametul câinelui dumneavostră. Fiecare exemplar este diferit, dar în urma descrierilor dumneavoastră cititorii îşi pot face o idee despre trăsăturile de caracter specifice rasei şi în acelaşi timp şi despre cele întâlnite accidental numai la unele exemplare.

Nevoia de mișcare.

15 minute
0
Niciun vot
30 minute
0
Niciun vot
45 minute
0
Niciun vot
1 oră
0
Niciun vot
90 minute
0
Niciun vot
2 ore
2
33%
3 ore
2
33%
4 ore
2
33%
 
Voturi totale: 6

Avatar utilizator
admin
Administratorul site-ului
Mesaje: 88
Membru din: 12 Mar 2013, 12:03
Localitate: Galaţi
Contact:

Nevoia de mișcare.

Mesaj de admin »

Pentru a crea o imagine cât mai sugestivă despre temperamentul ciobănescului cehoslovac m-am gândit să formulez o serie de chestionare despre acest subiect. Astfel, împreună vom crea o statistică despre caracterul și abilitățile lupului cehoslovac. În acest sens vă invit să răspundeți la aceste întrebări așa cum credeți că se potrivesc mai bine pentru câinele dumneavoastră.

Dacă aveți sugestii, completări, corecții, … vă aștept cu drag!

Am să încep cu:
Nevoia de mișcare.

După cum se știe unele rase de câini sunt mai energice, sunt întotdeauna gata și în așteptare de acțiune. Printre aceștia se numără rasele create pentru vânătoare, ciobăneștii sau câinii de turmă, în general rasele de câini utilitari. Ei au nevoie de o cantitate semnificativă de exerciții și stimulare mentală, și sunt mult mai probabil să-și petreacă timpul sărind, jucându-se, precum și prin investigarea unor locuri și mirosuri noi. Câini mai puțin energici sunt tocmai invers. Aceștia pot dormi o zi întreagă și le ajunge o plimbare lentă de câteva minute, odată în zi, seara. Pentru alegerea unei rase trebuie luat în considerare nivelul de energie al câinelui și stilul propriu de viață.

De aceea mă gândesc să sugerăm cititorilor timpul minim necesar pentru plimbarea zilnică. Cât este necesar să facă mișcare câinele dumneavoastră pentru a fi calm, liniștit sau să doarmă, într-un cuvânt să fie relaxat. Nu ne vom referi la ideea de a fi obosit să „cadă din picioare”. Așa ceva este aproape imposibil. Toți știm că una dintre probele de lucru pentru lupul ceh este cursa de 100 km. :)


Lăudați-vă cât mai obiectiv cățelul!
Daniel
Schuller Horst
Mesaje: 2
Membru din: 14 Ian 2015, 23:36

Re: Nevoia de mișcare.

Mesaj de Schuller Horst »

Laudabila initiativa. Bravo!
scaramuche
Mesaje: 22
Membru din: 20 Sep 2013, 11:30

Re: Nevoia de mișcare.

Mesaj de scaramuche »

Așa cum ai oservat, nevoia de mișcare este un factor determinant și caracteristic ciobănescului cehoslovac. Este suficient să privim istoricul rasei și ne putem face o idee corectă asupra timpului acordat mișcării impuse și atent supravegheate.Ziua are 24 de ore din care și 4 ore de educație fizică,psihică, administrativă... , ar fi puține. Din nefericire suntem forțați de civilizație să facem compromisuri. Atunci facem cam ce putem și când putem.
Scrie răspuns