Cât de jucăuș este lupul ceh?

Despre caracterul şi temperamentul câinilor din rasa Lup Cehoslovac. Descrieţi caracterul şi temperametul câinelui dumneavostră. Fiecare exemplar este diferit, dar în urma descrierilor dumneavoastră cititorii îşi pot face o idee despre trăsăturile de caracter specifice rasei şi în acelaşi timp şi despre cele întâlnite accidental numai la unele exemplare.

Cât de jucăuș este lupul ceh?

Foarte jucăuș (tot timpul e pus pe joacă)
0
Niciun vot
Moderat (când are ocazia nu refuză și te invită câteodată)
0
Niciun vot
Puțin (se joacă dacă are ocazia, dar nu întotdeauna și se plictisește repede)
2
100%
Foarte puțin (se joacă foarte rar și se plictisește repede)
0
Niciun vot
Deloc (nu se joacă aproape deloc)
0
Niciun vot
 
Voturi totale: 2

Avatar utilizator
admin
Administratorul site-ului
Mesaje: 88
Membru din: 12 Mar 2013, 12:03
Localitate: Galaţi
Contact:

Cât de jucăuș este lupul ceh?

Mesaj de admin »

Chiar dacă această întrebare pare legată de prima, „Nevoia de mișcare”, trebuie făcută o distincție între acestea. Câini sunt o subspecie „paedomorfică”, adică o versiune juvenilă a lupilor, aceștia păstrează caracteristici juvenile după ajungerea la maturitatea sexuală, caracteristici care de obicei dispar după ajungerea la maturitate. Se pare că de aceea unii câini sunt niște căței perpetuu - întotdeauna cerșesc joacă - în timp ce alții sunt mai serioși și mai potoliți. Deoarece ciobănescul cehoslovac are și sânge de lup cu atât mai interesant este să vedem cât de mult a păstrat de la lup - sobru și cu mai puțin chef de joacă - și cât de la câine - jucăuș și zburdalnic.

Pentru această întrebare trebuie să luați în considerare comportamentul cățelului după maturizare. Deoarece maturitatea lupului ceh intervine mai târziu decât la alte rase, evaluați-l după vârsta de 2-3 ani.
Scrie răspuns