Capuse

Discuţii despre probleme de sănătate.
Avatar utilizator
ceahlauwolves
Mesaje: 56
Membru din: 12 Mai 2013, 17:48
Localitate: Ceahlau - Neamt
Contact:

Capuse

Mesaj de ceahlauwolves »

Deoarece ne aflam in sezonul capuselor m-am gandit sa va impartasesc cateva solutii folosite de noi impotriva acestora.
La noi in zona sunt destule, datorita prezentei oilor. Pipete eficiente sunt: Fiprex, Advantix, Advocate - testate de noi; Frontline mai putin, iar Stronghold-ul nu se recomanda la capuse. Foarte important: inainte si dupa aplicare cainele nu trebuie sa se ude (cel putin 24 ore).
Cu toate acestea tot mai reusesc sa se prinda in blana cainilor, iar pentru indepartare noi folosim Tick Twister - foarte bun - il gasiti aici: http://www.happypets.ro/tick-twister-cr ... p-905.html.
vasiloiu.m.elena
Mesaje: 1
Membru din: 20 Aug 2013, 00:53
Localitate: Bucharest, Romania
Contact:

Re: Capuse

Mesaj de vasiloiu.m.elena »

Salut,
Legat de deparazitarea externa, sunt de acord cu tot ce s-a spus, dar mai adaug ceva. Pentru cei care petrec timp cu animalele in "focare" de capuse (campuri, zone cu iarba si in special iarba inalta) se recomanda pipeta cat mai des. Daca o luam dupa "prospect" orice pipeta folositi nu are valabilitate mai mult de 1 luna, insa daca vara tine 3luni doar nu pui 3 pipete decat daca vrei un caine cu ficat compromis. Si da...contact cu apa dupa 48h de la aplicarea pipetei. Succes!
Avatar utilizator
admin
Administratorul site-ului
Mesaje: 88
Membru din: 12 Mar 2013, 12:03
Localitate: Galaţi
Contact:

Re: Capuse

Mesaj de admin »

Pentru că noi tot găsim pe Arys din când în când câte o căpușă și pentru că face baie în Dunăre destul de des, chiar ne-am gândit s-o dăm mai des cu soluție, dar am întrebat veterinarul și ne-a spus că: „În nici un caz să n-o dăm nai des de o dată la trei săptămâni”. Așa că am mai redus băile și în general o lăsăm la apă numai în perioada premergătoare pipetării. :-(

PS. Bine ați venit pe forumul nostru!
Daniel
scaramuche
Mesaje: 22
Membru din: 20 Sep 2013, 11:30

Re: Capuse

Mesaj de scaramuche »

Apa curată și mai ales cea de la Dunăre nu face rău. Înotul este foarte relaxant și deci plăcut pentru câinii care s-au obișnuit cu apa. Eu am acces la Dunăre și recomand tuturor, când se poate, ieșirile pe bicicletă și cu câinele alergând în dreapta acesteia, lângă picior, la pedală. Partea stângă este pentru mașinile care ne depășesc. Ajunși acasă dacă se face și o limpezire cu dușul și apă curată, cred că totul este ok. După ce se usucă pe trece la periat și verificat ochi, urechi, nas, pernuțe,..., odihnă. Într-adevăr îmbăierile dese nu fac bine la pielea câinelui mai ales dacă nu-i într-o piscină curată. Totuși cred că dacă menținem organismul sănătos printr-o alimentație echilibrată și mișcare în natură, departe de stresul orașelor sau enervantelor interdicții, pe care i-le adresăm din ce în ce mai des, câinele are mai puține șanse să contacteze bolile de piele. Eu personal recomand liniile de la aceeași firmă producătoare. Curățarea urechilor, șamponul, deparazitarea internă-externă, să se facă, pe cât posibil cu produse de la aceeași producător. Exemplu produsele din gama producătorului Romvac. Sper să fie doar o părere personală dar acum câinii cu proprietari într-un oraș, în care cei fără adăpost și suferinzi de diferite boli printre care și cele de piele, sunt mult mai expuși la îmbolnăviri decât cei din zonele de la țară.
Scrie răspuns