Lupul ceh in apartament

Un câine fericit este un câine obosit. Cum poţi obosi un Ciobănesc Cehoslovac?
elena.ursu
Mesaje: 17
Membru din: 06 Iun 2013, 21:52
Contact:

Lupul ceh in apartament

Mesaj de elena.ursu »

Bună,

Vreau să vă întreb dacă ţineţi lupul ceh în curte sau în apartament. Sunt curioasă dacă se poate acomoda la viaţa de apartament sau este o rasă care poate supravieţui doar la curte. Apreciez orice părere, fie ea din experienţă sau nu.

Mersi,
Elena
alxdava
Mesaje: 40
Membru din: 27 Mai 2013, 23:44

Re: Lupul ceh in apartament

Mesaj de alxdava »

Salut!
Eu il tin la curte, unde este foarte activ, adica alearga, sare, latra cand este cazul( :) mai rar spre deloc) etc.
In apartament l-am avut o saptamana unde a stat linistit, mai ales ca l-am scos dimineata si seara la plimbare minim 1 ora.

Pararea mea este ca aceasta rasa nu este facuta pt a fi tinuta in apartament, dar poate exista vre-un exemplu pozitiv printre useri.
Avatar utilizator
ceahlauwolves
Mesaje: 56
Membru din: 12 Mai 2013, 17:48
Localitate: Ceahlau - Neamt
Contact:

Re: Lupul ceh in apartament

Mesaj de ceahlauwolves »

Elena, iti scriu din experienta (am avut un an masculul in apartament, apoi restul anilor la casa).
Se poate, nu este imposibil. Exceptand perioada de copilarie (adica minim un an) - in care trebuie sa ai nervii tari, multa rabdare si bani pentru reparatii - dupa ce se linisteste (respectiv se maturizeaza) chiar nu sunt probleme de adaptare pentru el. Pentru tine ca stapan da: 1. Trebuie sa iti adaptezi programul in functie de caine (implicit te trezesti dimineata inainte de serviciu cu minim o ora pentru a-l plimba - altfel acumuleaza multa energie negativa care se materializeaza in obiecte distruse, urlat, etc). 2. Automat primavara se transforma intr-un calvar pentru ca incontinuu trebuie sa strangi parul dupa el, iar daca mai ai si copii nu stiu ce faci :0
Deci, dupa cum spuneam este posibil, asta numai cand stapanii sunt foarte dedicati. Sunt destui cehi care s-au adaptat la apartament, dar stapanii ii scot afara minim 3 ore pe zi, iar in weekend pleaca la munte sau in alte locuri unde au parte de multa miscare. Aici poate povesti mai multe Daniel.
Tinand cont ca este un caine care adora compania stapanului, este cel mai fericit cand sta in casa, impreuna cu acesta, iar daca mai prinde si cate un fotoliu sau chiar pat, se poate transforma intr-o adevarata pisica ... :) Dar totusi simte nevoia sa fie si afara in mediul lui.
Consider totusi ca cel mai bine este cand are curtea lui, unde poate alerga in voie, iar daca mai are macar un partener de joaca afara, atunci ai un caine fericit. Daca este singur afara, va tanji mereu dupa dragostea si atentia stapanului.
Si ca sa inchei, cel mai bine si mai bine, pentru iubitul tau ceh este: sa il tii in curte, sa ii mai iei un tovaras de joaca si sa il primesti in casa din cand in cand pentru a se bucura si de relatia cu tine asa cum stie el mai bine sa o faca :)).
elena.ursu
Mesaje: 17
Membru din: 06 Iun 2013, 21:52
Contact:

Re: Lupul ceh in apartament

Mesaj de elena.ursu »

Mersi mult pentru raspunsuri!
Avatar utilizator
admin
Administratorul site-ului
Mesaje: 88
Membru din: 12 Mar 2013, 12:03
Localitate: Galaţi
Contact:

Re: Lupul ceh in apartament

Mesaj de admin »

Ce a scris Beatrice se potrivește exact cu experiența noastră. Nu vreau decât să completez cele relatate de dumneaei.
ceahlauwolves scrie:Exceptand perioada de copilarie (adica minim un an) - in care trebuie sa ai nervii tari, multa rabdare si bani pentru reparatii - dupa ce se linisteste (respectiv se maturizeaza) chiar nu sunt probleme de adaptare pentru el.
Arys a stricat câteva lucruri prin apartament, nu rău dar îndeajuns să le strice aspectul. A făcut asta cam de vreo 10 ori. Pe la vârsta de 10-11 luni s-a liniștit.
Masa.jpg
Fotoliu.jpg
ceahlauwolves scrie:Trebuie sa iti adaptezi programul in functie de caine (implicit te trezesti dimineata inainte de serviciu cu minim o ora pentru a-l plimba - altfel acumuleaza multa energie negativa care se materializeaza in obiecte distruse, urlat, etc)
Când era mică și avea obiceiul să mai roadă, dimineața, o plimbam o oră sau o oră și jumătate, după care stătea cuminte până venea cineva să stea cu ea. Dacă n-o scoteam la plimbare ori era anxioasă ori strica câte ceva. În timp am obișnuit-o să stea din ce în ce mai mult singură și acum a ajuns să stea până la 9 ore și este foarte cuminte.

ceahlauwolves scrie:Deci, dupa cum spuneam este posibil, asta numai cand stapanii sunt foarte dedicati. Sunt destui cehi care s-au adaptat la apartament, dar stapanii ii scot afara minim 3 ore pe zi, iar in weekend pleaca la munte sau in alte locuri unde au parte de multa miscare. Aici poate povesti mai multe Daniel.
Tinand cont ca este un caine care adora compania stapanului, este cel mai fericit cand sta in casa, impreuna cu acesta
Noi de obicei o scoteam afară cam 3-5 ore pe zi. Acum am mai redus timpul de stat afară (2-3 ore), a mai crescut și nu mai este așa plină de energie, este mai calmă și mai liniștită. În ultimul timp „măsor” nevoia ei de stat afară după cât este de dornică să stea în curte singură. Dacă nu cere să iasă sau dacă iese și vine imediat, înseamnă că i-a ajuns plimbarea și totul este OK. Spun „să stea în curte singură” deoarece dacă ies și eu cu ea stă cu mine până intru în casă, chit că se tolănește lângă mine și lenevește acolo până intrăm în casă.
Chiar și așa sâmbăta și duminica petrecem mai mult timp afară.

ceahlauwolves scrie:iar daca mai prinde si cate un fotoliu sau chiar pat, se poate transforma intr-o adevarata pisica ...
Arys - la geam 1.JPG
Arys - la geam 2.JPG
Arys - la geam 3.JPG
ceahlauwolves scrie:Dar totusi simte nevoia sa fie si afara in mediul lui.
Consider totusi ca cel mai bine este cand are curtea lui, unde poate alerga in voie, iar daca mai are macar un partener de joaca afara, atunci ai un caine fericit. Daca este singur afara, va tanji mereu dupa dragostea si atentia stapanului.
Când mergem la munte în majoritatea timpului stă în curte, totuși dacă intrăm toți în casă după câteva minute ne urmează. Rămâne afară mai mult numai dacă are un partener de joacă – și nici atunci nu stă foarte mult.

ceahlauwolves scrie:Si ca sa inchei, cel mai bine si mai bine, pentru iubitul tau ceh este: sa il tii in curte, sa ii mai iei un tovaras de joaca si sa il primesti in casa din cand in cand pentru a se bucura si de relatia cu tine asa cum stie el mai bine sa o faca.
Asta mi se pare ideal. Îmi pare rău că stau la bloc și nu pot să-i mai iau un partener de joacă.

Numai bine,
Daniel
elena.ursu
Mesaje: 17
Membru din: 06 Iun 2013, 21:52
Contact:

Re: Lupul ceh in apartament

Mesaj de elena.ursu »

Geniale pozele cu pisicuta :D
Scrie răspuns