Efecte ale vaccinurilor

Discuţii despre probleme de sănătate.
alxdava
Mesaje: 40
Membru din: 27 Mai 2013, 23:44

Efecte ale vaccinurilor

Mesaj de alxdava »

Am sa deschid acest topic dupa o experienta pe cat de enervanta/exasperanta, pe atat de costisitoare.
In primele luni ale anului m-am hotarat sa duc cainele la vaccinat. Acel vaccin anual, periodic. Am ales ca acesta sa fie de la aceeasi companie si acelasi tip ca cel administrat la varsta de 2 luni.
Toate bune si frumoase, pana a doua zi vaccinarii, adica vineri. Lupul a inceput sa-si piarda pofta de mancare. La inceput am crezut ca este satul si nu are rost sa ma ingrijorez avand in vedere faptul ca era la fel de vesel si dinamic ca de obicei.
Sambata am iesit in parc si am constatat ca activitatea si voiciunea cainelui a scazut. Iar nu mancase prea mult iar scaunul a fost inchis la culoare, de parca ar fi inghitit pamant.
Duminica am gasit scaun de culoare galbena dar de consistenta apei pur si simplu. Voiciunea ii disparuse. Nu mai avea chef de alergat.
Desi prefera sa stea afara indiferent de vreme(la -15 grade, statea pe burta afara, nu in cusca izolata si spatioasa pe care i-o facusem, in plin vant), acum l-am bagat in casa(nu este terminata), iar cand l-am asezat pe canapea si l-am invelit in patura nu s-a miscat de acolo. Urgent l-am luat in apartament peste noapte si a adoua zi am fost prezent la medic.
Primul lucru : avea temperatura si in 3 zile a slabit 6kg. Perfuzii, antibiotice. A doua zi la fel. A treia zi nici-o schimbare. Am schimbat medicul. Acelasi tratament si sugestia sa-l operam urgent pt ca banuieste ca are inghitit un os care-i obtureaza intestinele. Ce sa zic?! Am crezut ca-i imprastii creierii dupa ce un coleg de-al lui a interpretat altfel rezultatele examinarii. Am renuntat sa ma mai duc la acel cabinet dupa recomandarea de a nu-i da apa si mancare, ci doar perfuzii :), desi cainele ar fi mancat si baut.
In cele din urma am ajuns la medicul veterinar la care mi-am tratat mereu pisicile. Foarte calm mi-a spus sa-mi hranesc cainele si sa-i dau apa, primul semn al insanatosirii fiind chiar pofta de mancare. Rezultatele analizelor au fost ,,traduse'' in cu totul alt mod, si mult mai putin pompieristic fata de cei de dinainte lui.
Dupa o saptamana, Olav isi revenise si lua in greutate, iar entuziasmul era iar la el acasa, desi nu la potential maxim.
Pe scurt eu banuiesc o reactie adversa la vaccinul administrat. Nici-unul din medici nu mi-a putut indica un motiv plauzibil. Nici-unul.
Aveti experiente asemanatoare sau sfaturi?
Avatar utilizator
admin
Administratorul site-ului
Mesaje: 88
Membru din: 12 Mar 2013, 12:03
Localitate: Galaţi
Contact:

Re: Efecte ale vaccinurilor

Mesaj de admin »

Noi mai avem o lună pana la vaccinul anual. Nu mă pot pronunța încă. Vorbim la sfârșitul lunii viitoare. Dar cel mai important este că Olav se simte bine. :D
Noi mai avem 30 zile pentru că la aproape trei luni (după două vaccinuri, așa am luat-o de la canisă)a fost diagnosticată (sau suspectă, ulterior medicul "de familie" nefiind convins) cu parvoviroză. Cumplit. Tratament cu antibiotice, imunoglobuline, perfuzii, etc. După care s-a reluat schema de vaccinare! Vaccin 1; vaccin 2, rapel; vaccin 3. Toate vaccinurile au fost de la Nobivac și nu a avut reacții adverse. Poate puțină "poşteală" în ziua vaccinării, dar nimic mai mult.

Off Topic: "Olav n-a avut parte de vre-un seaman de-al lui inca. Nu stiu cum va reactiona sau daca o s-o faca." Dacă ajungem anul acesta pe litoral, vrei să le facem cunoştinţă?
alxdava
Mesaje: 40
Membru din: 27 Mai 2013, 23:44

Re: Efecte ale vaccinurilor

Mesaj de alxdava »

Nici-o problema! Abia astept sa intalneasca rebelul asta un animal cu acelasi temperament sau chef de joaca.
Foarte putini caini fac fata ritmului impus de Olav la joaca. Singurul care-l depaseste este CG al vecinului, care zici ca are ciusca in fund. In rest nu fac fata, fie ritmului, fie fizic in contrele cu el.
Avatar utilizator
Andrei
Mesaje: 31
Membru din: 20 Mai 2013, 12:35

Re: Efecte ale vaccinurilor

Mesaj de Andrei »

La inceputul lunii mai am facut si noi vaccinul dhppil+r si nu a fost nicio problema. Bine ca si-a revenit Olav si acum se simte bine. O fi de la brandul vaccinului, incearca la anul sa folosesti alt vaccin sa nu mai treci prin aceasi experienta.

*A fost combinatie de Virbagen DHPPi/L si Biocan R.
Avatar utilizator
cary.duran
Mesaje: 37
Membru din: 19 Mai 2013, 21:42
Localitate: Pitesti
Contact:

Re: Efecte ale vaccinurilor

Mesaj de cary.duran »

In ce ma priveste, am sacait-o pe doctorita Tanei, pana mi-a adus vaccinul Vanguard Plus si n-am regretat. Vroia initial sa ii fac Nobivac. Tana nu a avut nici un fel de probleme in timpul schemei de vaccinare. E doar meritul doamnei Fock Rodica care m-a sfatuit ca atare. De aceea va recomand acest vaccin, e printre cele mai bune, cum a recunoscut pana la urma si doctorita. Doctorita Tanei e la randul ei considerata cea mai buna doctorita din Pitesti, fiind si chirurg, mereu are cabinetul plin si e chiar sufletista cu animalele. O cheama Stefanescu Carmen si cine e din Pitesti o cunoaste bine. Se stie ca multi medici fac contract cu diverse firme si sunt probabil sunt cointeresati sa vanda un anumit vaccin. Cand o sa ii fac in noiembrie vaccinul anual tot de asta o sa am grija sa ii fac.
Scrie răspuns