Al meu

Despre socializare, probleme de socializare. Cât de prietenoşi sau de suspicioşi sunt Ciobăneşti Cehoslovaci. Cum aţi făcut socializarea şi cât aţi insistat pe această latură educaţională? …
alxdava
Mesaje: 40
Membru din: 27 Mai 2013, 23:44

Al meu

Mesaj de alxdava »

Socializeaza relativ usor cu alte animale. Al meu. Nu are probleme in a se duce direct la un caine strain pentru a-l cunoaste, nu pentru scandal. Nici pisicile nu-i sunt straine.
Marea problema sunt oamenii. In afara de mine si cativa membrii ai familiei+un vecin pe care ii accepta, nimeni nu-l poate atinge. Se indeparteaza rapid la minim 1-2m, si se uita foarte precaut. In parc se comporta asa. In cartier de asemenea, in prezenta mea. Daca suntem in curte si apare un strain pe strada, n-as vrea sa fiu in pielea persoanei respective. Desi nu latra ca un caine normal, maraitul si gestica sunt mai mult decat convingatoare in privinta intentiilor.
Sunt cativa muncitori la casele in constructie de alaturi, care si-au petrecut minute bune cocotati pe masini, schele sau inchisi in baraci pt ca trecea lupul.
Tresare la gesturi bruste, chiar si din partea mea, desi nu sunt indreptate catre el.

Are un spirit de haita nemaipomenit. Comparativ cu ceilalti caini din preajma, el face cumva si devine seful celor maidanezilor, care se plimba dupa el de parca-i alai. Deocamdata i-a ,,rezolvat'' pe toti masculii din jur, ma refer la maidanezi. Cu ceilalti am avut grija fiecare stapan sa nu se ajunga la violente.
Azi de exemplu, s-a ales, din nou, cu o julitura dintr-o altercatie cu, de acum celebrul, Leo(are o coma mare ca un leu). Acest maidanez este unul dintre cei mai curajosi caini pe care i-am vazut vre-odata. Cum a avut ,,bunavointa'' sa intre intr-o zi in curte, cand Olav era junior, si sa-l bata(l-am gasit cu urechea jumulita-gaurita, botul la fel si umflat), in ziua de azi roata s-a intors. Cum il vede pur si simplu mananca pamantul. Mai nou lui Leo i s-a alaturat un roscat cam de talia lui Olav. Azi a reusit sa-i faca vraiste pe amandoi, si, normal, un imens tambalau. Sa nu credeti ca il imping sau asmut catre asa ceva. Pur si simplu cand ajung la casa, il las liber pe Olav, care in mod foarte normal n-ar trebui sa aiba conflicte cu cei doi(nu se duce in zona aceea o data pt ca nu il las, apoi pentru ca cei doi se ascund rapid). Se mai nimereste, in schimb ca unul din maidanezii din ,,gasca'' lui Olav sa fie pus la punct de catre cei doi, lucru care duce la conflict, in special cand este foarte aproape de ei.
Scrie răspuns