Lupul Ceh - o rasa controversata

Dacă consideraţi că este o rasă specială, cu nevoi speciale, care credeţi că sunt acestea? Cu ce fel de provocări v-a pus faţă în faţă câinele dumneavostră?
Avatar utilizator
ceahlauwolves
Mesaje: 56
Membru din: 12 Mai 2013, 17:48
Localitate: Ceahlau - Neamt
Contact:

Lupul Ceh - o rasa controversata

Mesaj de ceahlauwolves »

Inainte de a intra in aventura achizitionarii si convietuirii cu un lup cehoslovac trebuie sa va documentati foarte bine cu privire la ceea ce este acest caine-lup, pentru ce a fost creat, ce nevoi speciale are si nu in ultimul rand, daca sunteti in stare sa ii oferiti un camin potrivit, o educatie si cel mai important, SUFICIENT TIMP PETRECUT IMPREUNA.
Desi lupul cehoslovac este o rasa omologata, reprezentata destul de bine pe plan european, dar considerata de cele mai multe ori o rasa "exotica", ramane totusi un hibrid, un produs prin venele caruia curge sange de lup (creatura puternica, independenta - vanator desavarsit). De aceea, de cele mai multe ori, dupa ce ati devenit stapanul unui astfel de exemplar, incepeti sa va intrebati: de ce nu se comporta ca un caine?, de ce nu sta cuminte intr-un loc?, de ce roade tot?, de ce urla?, de ce .... ?, de ce ....? si multe alte remuscari cu privire la hotararea de a detine un astfel de exemplar. Urmeaza apoi cautari nesfarsite pe internet despre problemele de comportament, scoli de dresaj, eventual un site cu anunturi pentru a scapa in final de problema.
Pentru a nu ajunge in aceasta situatie neplacuta, documentati-va din timp, cititi cat mai multe articole si discutii despre rasa, cereti sfaturi de la crescatori, alti proprietari, nu in ultimul rand, puteti merge la concursuri canine unde sunt inscrisi lupi cehoslovaci sau puteti vizita o canisa, pentru a-i putea urmari pe viu.
Daca sunt luati de mici din cuib (2-3 luni), daca va alocati timpul necesar pentru cresterea si educarea unui puiut (toate comportamentele nedorite se "inabusa din fasa"), puteti ajunge sa fiti stapanul unui nemaipomenit companion, care isi ofera sufletul pe tava stapanului, care sa va iubeasca neconditionat, sa va insoteasca pretutindeni cu incredere, care isi dedica viata apararii teritoriului si noului "haitic" in care a intrat si a crescut.
Avatar utilizator
admin
Administratorul site-ului
Mesaje: 88
Membru din: 12 Mar 2013, 12:03
Localitate: Galaţi
Contact:

Re: Lupul Ceh - o rasa controversata

Mesaj de admin »

Foarte reprezentativă, pentru acest post, mi s-a părut imaginea următoare:
Imaginea este luată de pe: http://thewolfdogblog.com/2013/05/03/would-you-pay-85-to-walk-someone-elses-dog-for-an-hour/
Imaginea este luată de pe: http://thewolfdogblog.com/2013/05/03/would-you-pay-85-to-walk-someone-elses-dog-for-an-hour/
Misrepresentation is a killer.jpg (80.93 KiB) Vizualizat de 3086 ori
Şi thewolfdogblog.com trage un semnal de larmă pentru cei care doresc să devină proprietarii unui wolfdog.
Misrepresentation of any breed of dog is dangerous. People need to know exactly what they are dealing with, so put your ego’s aside for 5 minutes and think of the dog and its reputation first.

If you are interested in wolfdogs, then I can highly recommend the following Facebook group where all of your questions will get an honest answer: https://www.facebook.com/groups/438764486208208
Sursa: http://thewolfdogblog.com/2013/05/03/would-you-pay-85-to-walk-someone-elses-dog-for-an-hour/
Scrie răspuns