Căutarea a găsit 88 rezultate

de admin
25 Sep 2018, 16:38
Forum: Club Lup Ceh
Subiect: Club Lup Ceh (CLC)
Răspunsuri: 11
Vizualizări: 7340

Re: Club Lup Ceh (CLC)

Nu! Nu avem. A fost doar o încercare de mobilizare în acest sens care s-a stins foarte repede. Din păcate nu cred că a găsit nimeni timp să se ocupe de asta.

P.S. Eu mă ofer în continuare să susțin pe parte de IT și WEB cu ce pot.
de admin
14 Iul 2018, 14:25
Forum: Fotografii
Subiect: Kiva
Răspunsuri: 2
Vizualizări: 3171

Re: Kiva

Unde sunt pozele? Nu ați putut să postați? Ceva nu a mers la forum?
de admin
26 Oct 2017, 13:26
Forum: Povestea căţelului meu
Subiect: Salutare
Răspunsuri: 1
Vizualizări: 2624

Re: Salutare

de admin
08 Oct 2017, 21:37
Forum: Caracter, temperament
Subiect: Lupul ceh și copii.
Răspunsuri: 7
Vizualizări: 6605

Re: Lupul ceh și copii.

Din experiența noastră, relația cu copii este excepțională! Nu numai cu al nostru copil, ci și, mai nou, cu prieteni și musafiri ai băiețelului nostru. În privința pisicilor, nu prea am avut experiențe decât vânătorești :-(. Dar, cred că dacă va crește împreună cu pisicile se vor lega prietenii, dar...
de admin
23 Mar 2017, 16:39
Forum: Caracter, temperament
Subiect: Informatii
Răspunsuri: 5
Vizualizări: 3944

Re: Informatii

Acum, la cei 5 ani ai ei aș putea spune că-i priește de minune locul ei. Se simte minunat acasă. Are locul ei la geam... Dar să știți că dacă mergem în vizită, oriunde, în apartament sau la curte, chiar și la socri mei, de-abia așteaptă să plece acasă. Singurul loc care-i mai place este la casa de l...
de admin
23 Mar 2017, 16:00
Forum: Aspect fizic
Subiect: Cum trebuie sa arate un lup ceh conform standardului
Răspunsuri: 7
Vizualizări: 7604

Re: Cum trebuie sa arate un lup ceh conform standardului

Arys este femelă, are 5 ani și 38 Kg.
de admin
07 Mar 2017, 15:59
Forum: Educaţie
Subiect: Ponturi
Răspunsuri: 4
Vizualizări: 3280

Re: Ponturi

scaramuche scrie:Dacă admin este deacord voi reveni cu Ritualul de hrănire.
Chiar vă rog! Puteți face un topic nou în „Educație”.
de admin
07 Mar 2017, 15:35
Forum: Socializare
Subiect: Agresivitate
Răspunsuri: 1
Vizualizări: 3099

Re: Agresivitate

FlorianBucur scrie:Este al meu de la 7 luni.
Trecuse de perioadele de socializare.
https://www.labradortraininghq.com/labr ... k-by-week/
https://www.google.ro/search?q=stages+of+puppy+growth

FlorianBucur scrie:Am fost nevoit sa-l tin aproape 1 an si jumate la curte, in tarc.
Este o pierdere enormă pentru el. Toată adolescența lui a stat în țarc. (https://www.labradortraininghq.com/labr ... dolescence) A fost privat de socializare și de interacțiunile cu alții (oameni și câni) din care ar fi trebuit să învețe. Pentru mine este o poveste tristă!

FlorianBucur scrie:In continuare este foarte agresiv cu alte persoane din afara familiei si cu alti caini.
Pentru un lup ceh, care are nevoie de mai multă socializare ca alți câini, dacă e numai asta tot e bine. Și nu glumesc!

Această rasă de câine nu este încă definitivată este destul de eterogenă. Sunt unele exemplare echilibrate și altele fricoase sau foarte agresive. Dar principala cauză a așa-ziselor „dezechilibre” este moștenirea de la lup. Lupii sunt sfioși, nesiguri, temători chiar fricoși. Să vedeți lupii la grădina zoologică! Această emoție pe principiul fight-or-flight poate genera ca reacție agresivitatea sau fuga. (https://en.wikipedia.org/wiki/Fight-or-flight_response) Din acest motiv, în general exemplarele din această rasă și mai ales cele predispuse acestor probleme au nevoie de multă socializare, făcută la timp și corect. Trebui făcută la timp deoarece în acele stadii de dezvoltarea au mai pronunțat efect. Perioada de socializare și prima și a doua perioadă de imprimare a fricii. Mai trebuie făcută și corect deoarece încercând să facem mult putem face greșeli și asta poate agrava problema sau să facă reabilitarea mult mai de durată. În câteva cuvinte am să descriu câteva greșeli:
  1. Nu trebuie forțat.
  2. Procesul de reabilitare / socializare trebuie făcut în ritmul dictat de cățel. Nivelul de stres trebuie ținut tot timpul sub pragul reacției considerate comportament inacceptabil. (agresivitate, fugă, se ascunde, trange în lesă să scape, etc.) Fiecare astfel de reacție declanșată înseamnă un pas înapoi.
  3. Nu trebuie încurajate / recompensate comportamentele negative. (Ex. se sperie și reacția noastră în speranța că-l vom liniști este să-l luăm în brațe sau să-l mângâiem – acesta este motivul pentru care vedem mulți câini de talie mică că latră ca apucații la alt câine)
  4. Nu trebuie încercate tot felul de tehnici care sunt rezervate numai pentru profesioniști. Nici nu vreau să dau exemple. Ideea este că profesioniștii studiază exemplarul și după ce fac o evaluare, ajutați și de experiență și de fler își pot da seama dacă o astfel de tehnică ajută sau nu.
FlorianBucur scrie:Credeti ca este vreo sansa sa-si schimbe comportamentul?
Răspunsul la această întrebare poate veni în contextul așteptărilor dumneavoastră. Dacă vă doriți să fie ca un labrador care se joacă și se bucură de compania oricărei viețuitoare, răspunsul este: NU. Dacă puteți accepta un nivel moderat de agresivitate intraspecifică și teritorială și dacă aveți răbdare, răspunsul este: DA.

Vestea bună este că niciodată nu-i târziu. Vestea proastă este că trebuie să ai un „ocean” de răbdare iar schimbările se văd foarte lent. Se observă câte o schimbare, destul de fină, la 3-6 luni. Ideea este că trebuie să vrei cu tot dinadinsul să faci asta, să fii pregătit pentru frustrări, regrese, să o iei de unde ai rămas... Să faci desensibilizare, căci asta trebuie făcut, la doi este dificil și va fi un proces foarte lent.

Cu sau fără ajutorul dumneavoastră, el sigur se va mai schimba. În primul rând ciobănescul cehoslovac are o copilărie și o adolescentă lungă. Cam în jurul vârstei de doi ani începe să se maturizeze. La maturitate va deveni mai liniștit parcă mai „adunat”. Apropo toate acele etape de dezvoltare despre care am vorbit mai sus trebuie prelungite corespunzător pentru această rasă.

Sunt foarte multe de spus ... Dacă vă interesează mai multe aștept să-mi spuneți de unde să începem sau puteți citi ce am recomandat la sfârșitul acestui post: http://lup-ceh.merior.ro/forum/viewtopic.php?f=11&t=5928
de admin
03 Oct 2016, 16:34
Forum: Educaţie
Subiect: Ponturi
Răspunsuri: 4
Vizualizări: 3280

Re: Ponturi

are 5 luni e un catel foarte frums Până la vârsta asta nu i-a făcut nimeni socializarea? Citește în general de perioadele de dezvoltare la câini și în special de perioada de socializare dintre 4 – 12 săptămâni: http://www.google.ro/search?q=stages+of+puppy+growth La inceput nici sa-l mangi nu putea...
de admin
22 Iul 2016, 15:09
Forum: Probleme de sănătate
Subiect: Higroma la două luni şi jumătate!
Răspunsuri: 9
Vizualizări: 9755

Re: Higroma la două luni şi jumătate!

Gel de arnică este un antiinflamator natural care i-a fost recomandat și băiețelului meu de doi ani și șase luni pentru cupiturile de țânțar, i-a fost recomandat acesta pentru că toate celelalte medicamente erau pentru peste trei ani. Vreu să spun că rău nu-i poate face. Citește tot topicul. Mai mul...