Informatii

Despre caracterul şi temperamentul câinilor din rasa Lup Cehoslovac. Descrieţi caracterul şi temperametul câinelui dumneavostră. Fiecare exemplar este diferit, dar în urma descrierilor dumneavoastră cititorii îşi pot face o idee despre trăsăturile de caracter specifice rasei şi în acelaşi timp şi despre cele întâlnite accidental numai la unele exemplare.
Silviu
Mesaje: 3
Membru din: 20 Sep 2014, 16:19

Informatii

Mesaj de Silviu »

Buna ziua, am avut un caine Schnauzzer Urias, femela si as dori sa aducem un nou membru in familie. Am citit articolele de pe forum si website, rezononad foarte mult cu trasaturile rasei. Acum v-as ruga, avand experienta cu aceasta rasa, sa-mi explicati daca este indicat sau nu sa aleg aceasta rasa:

1. Va fi un caine de apartament.
2. Zilnic vor fi 3 iesiri afara, din care cea de seara, indiferent de intemperii, va fi de minim 40 de minute intr-un parc pentru alergari si joaca.
3. Joaca va fi o activitate zilnica, poate chiar exagerata (imi place foarte mult sa ma tavalesc prin iarba/zapada, frunze la o tranta amicala)
4. Hrana (aici eu personal prefer sa-i gatesc un fel de ciorba din oase de vita cu morcovi, putin orez si cateva bucatele de carne impartite pe portii). Dieta mai contine si carne de peste (fara oase). Mancare uscata ma feresc sa le dau.
5. Dresaj - aici am preferat mereu sa-mi dresez singur cainele, indiferent de rasa. Cu schnauzzerul nu am avut probleme, reusind in ciuda varstei (avea 18 luni cand am gasit-o), s-o invat sa fie sociabila, sa asculte un set de comenzi, inclusiv cea de atac. Insa daca rasa este mai capoasa, as apela fara ezitare la un profesionist.
6. Va fi singur in casa in timpul zilei (6-8 ore aproximativ).

Daca in vreun fel sau altul conditiile de trai exprimate mai sus i-ar dauna, unele pot fi modificate, altele insa nu, va rog sa-mi spuneti. Multumesc.

P.S.: De asemenea, as dori sa aflu de unde as putea cumpara un puiut in cazul in care ne decidem ca aceasta ar fi rasa potrivita.
Avatar utilizator
admin
Administratorul site-ului
Mesaje: 88
Membru din: 12 Mar 2013, 12:03
Localitate: Galaţi
Contact:

Lupul ceh poate fi crescut în apartament.

Mesaj de admin »

Silviu scrie:am avut un caine Schnauzzer Urias
Cunosc bine rasa, avem niște prieteni care au un câine din această rasă. Aici sunt câteva poze cu ei Arys și Antal.
Silviu scrie:Va fi un caine de apartament.
După cum este Arys eu pot spune că „DA”. Nu știu cum sunt alți lupi cehi dar Arys a mea este mai calmă, mai liniștită, mai puțin energică decât Antal, schnauzer-ul uriaș al prietenilor.
Silviu scrie:Zilnic vor fi 3 iesiri afara, din care cea de seara, indiferent de intemperii, va fi de minim 40 de minute intr-un parc pentru alergari si joaca.
Mi se pare ok. Oricum eu măsor „necesarul de plimbare” cam așa: Dacă, după plimbare, se duce la locul ei să doarmă sau să lenevească, înseamnă că a fost destul. Dacă încă mai vrea afară, cere în curte, asta înseamnă că ar mai fi trebuit. Oricum eu o scot mult peste minimul ei necesar.

La acest program ai fi unul dintre stăpânii la care aș da piu de la Arys cu toată inima. :-)
Silviu scrie:poate chiar exagerata
Nu-i deranjează joaca :-)

Realitatea este că Lui Arys nu-i place tăvăleala. Ea fuge, țopăie se eschivează și chiar scâncește așa că prefer să nu o chinui cu felul acesta de joacă. Când am chef de wrestling îl iau pe Antal la „întrebări”!
Silviu scrie:Hrana (aici eu personal prefer sa-i gatesc un fel de ciorba din oase de vita cu morcovi, putin orez si cateva bucatele de carne impartite pe portii). Dieta mai contine si carne de peste (fara oase). Mancare uscata ma feresc sa le dau.
Chiar, nu veri un pui de la Arys? :-)
Silviu scrie:reusind in ciuda varstei (avea 18 luni cand am gasit-o), s-o invat sa fie sociabila
Pentru un câine de companie și cu lupul ceh trebuie să faci la fel – părere personală.
Silviu scrie:Insa daca rasa este mai capoasa, as apela fara ezitare la un profesionist.
Mai încăpățânat mi se pare schnauzer-ul uriaș. Să ai grijă și să nu confunzi încăpățânarea cu plictiseala. Lupul ceh se plictisește foarte repede nu poți lucra mult cu el.
Silviu scrie:Va fi singur in casa in timpul zilei (6-8 ore aproximativ)
Când a fost pui Arys a ros câte ceva prin casă, dar cu răbdare am reușit în jurul vârstei de 11 luni s-o lăsăm 8 ore singură. Am lăsat-o de la 15 minute din ce în ce mai mult mărind intervalul. La început cu câte 5 minute pe săptămână apoi când am ajuns pe la 3 ore măream mai mult, cu cate 15 până la 30 de minute pe săptămână. Am aplicat tratamentul acesta atât de elaborat pentru că pe unde am mai citit se spunea că nu poate fi lăsat mai mult de 5 ore singur în casă.
Silviu scrie:Daca in vreun fel sau altul conditiile de trai exprimate mai sus i-ar dauna, unele pot fi modificate, altele insa nu, va rog sa-mi spuneti.
Nu au cum să-i dăuneze, mi se par excelente. Ideal ar fi să ai și-o curte dar cred că asta face parte dintre aspectele ce nu pot fi modificate.
Silviu scrie:De asemenea, as dori sa aflu de unde as putea cumpara un puiut in cazul in care ne decidem ca aceasta ar fi rasa potrivita.
Pe site am pus trei link-uri cu trei canise: Von Königs-Terry, Ceahlau Wolves, DE CID ȘI KIRA. În plus este posibil peste câteva luni să avem și noi pui. Dacă te interesează ținem legătura. Schimbăm numerele de telefoane prin mesaje private.

Numai bine,
Daniel
elena.ursu
Mesaje: 17
Membru din: 06 Iun 2013, 21:52
Contact:

Re: Informatii

Mesaj de elena.ursu »

Buna,

Pe scurt, o adaugare:

Lupul ceh este foarte capos.
Nu am trait ziua in care al nostru sa se sature de joaca sau de iesit afara.

Elena
Avatar utilizator
ceahlauwolves
Mesaje: 56
Membru din: 12 Mai 2013, 17:48
Localitate: Ceahlau - Neamt
Contact:

Re: Informatii

Mesaj de ceahlauwolves »

Silviu, va fi o mare provocare sa tii lup ceh in apartament, mai ales daca vrei mascul.
Daniel este un caz fericit, i-am spus-o si continui sa o spun. Arys este un catel docil, care a avut si curte la dispozitie, dar si o persoana care sa o monitorizeze aproape permanent cat a fost mica.
Daca il scoti frecvent la plimbari, nu va avea o problema cu lipsa de miscare, dar in schimb vei avea tu una, cand va naparli, iar cea mai mare problema a lupului ceh lasat singur acasa, este aceea ca urla. Daca reusesti sa elimini acest aspect, atunci vei fi un stapan fericit, daca nu, vei avea probleme cu vecinii si cu politia :D Eu am avut mascul in apartament si timp de un an a trebuit sa-l caram cu noi peste tot din cauza aceasta. In rest, daca nu ai o problema cu parul si cu faptul ca s-ar putea sa-ti distruga casa, iti urez succes! Se poate, Arys este exemplul viu :)
Jeremy
Mesaje: 5
Membru din: 28 Noi 2016, 13:06

Re: Informatii

Mesaj de Jeremy »

Salut.
Am un mascul de 1an si 4 luni si sincer, oricat de mult si-ar dori cineva sa detina un lup ceh in apartament l-as sfatui sa cantareasca mai bine inainte de a face acest pas.
Din ceea ce am citit pe acest forum, Arys este catelul ideal de tinut in apartament insa tind sa cred ca vorbim de o exceptie, ceilalti stapani ar putea confirma :)
Era o replica intr-un film "you are not prepared!" :))
Avatar utilizator
admin
Administratorul site-ului
Mesaje: 88
Membru din: 12 Mar 2013, 12:03
Localitate: Galaţi
Contact:

Re: Informatii

Mesaj de admin »

Acum, la cei 5 ani ai ei aș putea spune că-i priește de minune locul ei. Se simte minunat acasă. Are locul ei la geam... Dar să știți că dacă mergem în vizită, oriunde, în apartament sau la curte, chiar și la socri mei, de-abia așteaptă să plece acasă. Singurul loc care-i mai place este la casa de la munte. În general cel mai bine se simte ACASĂ!
Fişiere ataşate
Locul ei de la geam.
Locul ei de la geam.
A văzut ceva!
A văzut ceva!
Ce faci mamiiiii!!!
Ce faci mamiiiii!!!
Se răcorea în Putna.
Se răcorea în Putna.
Nani după-amiază.
Nani după-amiază.
În curte la Lepșa.
În curte la Lepșa.
20150711_101205.jpg (132.37 KiB) Vizualizat de 3373 ori
Scrie răspuns